PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Obtinerea autorizatiei de construire
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-12-18:
 

Obtinerea autorizatiei de construire este reglementata prin legea nr. 50/1991 care contine precizari referitoare la modul de realizare al cladirilor, precum si normele in care trebuie sa se incadreze aceste constructii. Aceasta lege a fost completata ulterior cu o alta, care la randul sau precizeaza faptul ca lucrarile de constructie(fie ele industriale, civile, agricole sau de orice fel) se pot desfasura doar in conformitate cu autorizatia de construire.
Pentru a intra in posesia unei autorizatii de construire, doritorul se va adresa cu o cerere la primarie, acolo unde va trebui sa prezinte o serie de documente care sa sustina justetea solicitarii sale. Dosarul va cuprinde obligatoriu urmatoarea documentatie:
-dovada titlului asupra constructiilor sau terenului
-proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor
-certificatul de urbanism
-dovada privind achitarea taxelor legale.
-avizele stabilite in certificatul de urbanism
In cazul in care, chiar si un singur astfel de document lipseste, cel care solicita autorizatia de construire risca sa primeasca in 5 zile inapoi documentatia depusa si sa ramana fara mult-ravnita autorizatie de construire. Daca raspunsul este favorabil, institutiile care se ocupa cu emiterea acestor autorizatii vor comunica hotararea lor primariei unde a fost inregistrata cererea de emitere a autorizatiei de construire.
Exista si situatii cand nu este nevoie de autorizatie de construire, atunci cand lucrarile nu modifica structura de rezistenta sau aspectul architectural al cladirii la care se lucreaza.
Cei care aleg sa ignore sau incearca sa “ocoleasca” aceasta lege risca sa suporte rigorile sale.
Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro