PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Contract de inchiriere a locuintei
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-12-11:
 

Inchirierea unei locuinte in Timisoara, fie ea casa sau apartament, presupune de cele mai multe ori incheierea unui contract de inchiriere intre proprietarul locuintei si chirias. Prin acest contract proprietarul se obliga sa asigure chiriasului dreptul de folosinta temporara a locuintei in schimbul unei chirii. Pentru ca acest act sa fie valabil, contractul trebuie sa contina o serie de termeni si conditii. Cuantumul chiriei trebuie clar specificat precum si conditiile de folosinta ale locuintei si situatia in care datele contractului se pot schimba. Termenul de valabiliatate al contractului se stabileste intre cele doua parti, contractul de inchiriere trebuind sa aiba specificata neaparat data in care acest accord intra in vigoare si perioada de valabilitate.
Prin contractul de inchiriere al locuintei se stabilesc obligatiile ambelor parti contractante. Proprietarul se angajeaza sa predea chiriasului sau o locuinta in buna stare de utilizare si sa se ocupe de eventualele reparatii necesare pentru a mentine locuinta in aceiasi stare, atat timp cat nu este vina chiriasului. La randul sau, acesta va trebui sa utilizeze casa respectiva doar ca locuinta, sa o pastreze in conditii optime, sa plateasca integral cheltuielile si sa achite la timp chiria.
Cotractul de inchiriere poate sa fie anulat in mai multe situatii cea mai frecventa fiind aceea cand termenul contractului expira si partile nu mai doresc sa il prelungeasca. O alta situatie in care contractul de inchiriere inceteaza inainte de termen survine in urma denuntarii unilaterale a intelegerii de catre chirias. Singura conditie este ca acesta sa acorde un preaviz de 60 zile, in acest timp proprietarul neavand voie sa denunte unilateral contractul.
De asemenea, contractul se reziliaza in cazul in care chiriasul nu isi achita chiria si nici cheltuielile ce tin de apartament, timp de 3 luni consecutive, sau cand acesta nu respecta clauzele contractului sau provoaca stricaciuni locuintei.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro