PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Cum sa ne amenajam mansarda sau beciul
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-12-04:
 

Amenajarea pivnitei sau a mansardei poate constitui o solutie la problema castigarii de spatiu intr-o locuinta insuficient de spatioasa. Cu toate acestea, nu orice pivnita sau mansarda poate fi amenajata intr-o dependinta de vis in care sa se poata desfasora ulterior diverse activitati.
In primul rand inaltimea tavanului unei pivnite sau mansarde care se doreste a fi modificata, trebuie sa fie de cel putin 1.80 m, orice cifra sub aceasta valoare putand sa compromita lucrarea.
Inainte de a se trece la reamenajarea pivnitei sau mansardei trebuie facuta o evaluare a lucrarilor pe care aceasta opratiune le presupune, precum si o estimare a costurilor pentru a putea vedea daca investitia este rentabila.
Odata luata hotararea de a merge inainte cu lucrarile de transformare a mansardei sau beciului, proprietarul casei se va ocupa de cateva aspecte esentiale cum sunt:cai de acces, ferestre, podea, izolare.
Amenajarea caii de acces catre pivnita sau pod presupune dupa caz, simpla reamenajare a acesteia pentru a se inscrie in standardul de securitate si frumos al proprietarului, sau chiar o reconstruire a caii de acces daca aceasta este deteriorata.
Turnarea unei placi de beton este esentiala acolo unde aceasta nu exista deja. Betonul se toarna chiar pe pamantul batatorit in prealabil. Izolatia aplicata pe beton va tine la distanta igrasia, in vreme ce o mocheta sau un parchet ales cu gust vor adauga un plus de stil la viitoarea camera. In cazul mansardelor, cel mai rentabil este montarea placilor aglomerate pe un pat de scanduri care vin montate pe grinzi.
Ferestrele pot constitui o problema in cazul in care pivnita se afla in intregime sub pamant, desi chiar si in acest caz exista solutii, una din aceastea fiind largirea gurilor de aerisire pana la dimensiunea unei ferestre. Mansardele pun mai putine problem din acest punct de vedere, ferestrele deja existente putand sa fie modificate sau marite dupa dorinta proprietarului sau create acolo unde acestea nu exista.
Izolarea si aerisirea beciului sau a mansardei trebuie facute cu mare grija pentru a se evita o supraincalzire pe vreme torida ori risipa de energie termica iarna, sau infiltrarea apei in beci.
Luati in calcul toate aceste elemente si beciul sau mansard dvs. vor devein un coltisor de rai.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro