PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Mansarde in Timisoara
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-11-30:
 

Mansardele in Timisoara sunt mai mult o necesitate decat o moda. Datorita pretului ridicat la apartamente, case si terenuri de constructie in Timisoara si in tara, mansardarea blocurilor pentru a crea noi spatii de locuit a devenit o solutie de luat in considerare. Pretul mansardelor, mai scazut decat al celorlalte apartamente reprezinta argumentul celor care ofera astfel de apartamente.
Cu toate acestea, nu orice bloc poate sa fie mansardat, o serie de lucruri trebuind sa fie luate in considerare inainte de a se demara o astfel de actiune.
Primul lucru care trebuie facut in cazul in care se doreste construirea unei mansarde este obtinerea acordului tuturor locatarilor. Daca acest lucru este posibil si se reuseste obtinerea unei unanimitati, atunci se pot semna actele cu firma si investitorii care se vor ocupade respectivul proiect.
Lucrarile tehnice de mansardare a blocului nu pot incepe pana nu se realizeaza o expertiza tehnica, aceasta trebuind sa stabileasca daca structura blocului respectiv poate sa reziste la greutatea inca unui etaj. Pentru a nu suprasolicita structura de rezistenta a unui bloc este necesar ca materialele din care urmeaza sa fie construita mansarda sa fie cat mai usoare si de o calitate ridicata. In acest sens, acoperisul nu trebuie facut din material grele cum este tigla ci din materiale usoare precum tabla ondulata.
Pretabile la construirea unei mansarde in Timisoara sunt blocurile comuniste construite dupa 1980, cele care nu au avut de infruntat marele cutremur din 1977 pentru ca altfel risca sa nu reziste la ridicarea unui etaj in plus.
O mansarda de calitate trebuie construita dupa proiectul unui architect bun si cu experienta in acest gen de lucrari si care sa aiba in vedere si asigurarea unei ventilatii naturale pentru a asigura un nivel sporit de confort.
In cazul unui bloc nou sau aproape nou care rezista la greutatea suplimentara, multe din aceste problem dispar, fiind posibila ridicarea mansardelor de tip duplex.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro