PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Cum sa alegeti parchetul pentru locuinta dvs.
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-11-21:
 

Parchetul este din nou la moda, tot mai multi proprietari de apartamente sau case din Timisoara aleg acest produs pentru a-si pardosi camerele. Magazinele se intrec in oferte tot mai tentante si expun o multitudine de modele si game pentru a satisface toate gusturile, astfel incat clientul sa aiba de unde alege. Cele mai folosite esente sunt cele de stejar, castan sau pin in vreme ce esentele exotice cum sunt tec-ul, iroko-ul sau wenge-ul sunt alese de clientii mai pretentiosi si evident cu multi bani. Foarte cautat este parchetul de stejar, apreciat pentru rezistenta si fiabilitatea sa, in vreme ce parchetul de fag, chiar daca este foarte frumos, nu este suficient de rezistent la apa. Bucatariile si baile sunt cel mai putin pretabile la folosirea parchetului de lemn. Daca totusi tineti neaparat sa aveti parchet si in bucatarie, esentele indicate sunt cele de artar sau frasin. Parchetatul baii va costa destul de mult pentru ca aici rezista doar esentele exotice precum: Iroko, Merbau, Tec sau Wenge. Avantajul acestor esente este acela ca sunt protejate in mod natural de umezeala fiind astfel potrivite pentru parchetarea baii si bucatariei, in vreme ce nuantele deosebite ale esentelor exotice creaza un aspect sobru, rafinat si luxos.

Parchetul in ton cu mobila
Alegerea parchetului necesita o examinare a cat mai multor produse si modele, verificarea grosimii, lacuirii si finisarii parchetului respectiv, a modului de fabricatie precum si a numeroase alte aspecte. De asemenea trebuie analizat foarte atent raportul calitate-pret si avut in vedere faptul ca un pret foarte scazut indica de cele mai multe ori si o calitatea foarte slaba. Parchetul trebuie ales in functie de utilitatea camerei si trebuie sa se integreze in modul de decorare al respectivei camere. Pentru a nu ramane incurcati in amanunte tehnice si a cunoaste tot ce trebuie in legatura cu parchetul pe care il veti cumpara, trebuie sa cereti toate amanuntele specialistului care va vinde acest produs. O exploatare necorespunzatoare a parchetului il poate compromite.

Grija mare la parchet
Parchetul trebuie curatat si lustruit la intervale regulate indiferent daca respectiva camera este circulata sau nu. In cazul bucatariei acest lucru trebuie facut imediat ce ati observat ca pe parchet a cazut mancare sau apa.
In cazul sufrageriilor, parchetul trebuie neaparat ales astfel incat sa se potriveasca cu modelul mobilei, parchetul fiind indicat a avea aceiasi nuanta cu mobila sau chiar putin mai deschisa ca mobilierul din camera de zi. Un parchet de culoare inchisa va crea de fiecare data senzatia ca sufrageria respectiva este prea mica.
Parchetul este foarte folosit si in dormitoare si chiar daca aceasta zona nu este foarte circulata, este necesar totusi acesta sa fie protejat de zgariere, mobila aleasa sa nu fie facuta din materiale care sa strice parchetul, iar acesta sa fie intretinut regulat.
Alegerea parchetului este influentata si de cat de circulata este o camera, pentru ca un trafic foarte intens poate afecta luciul si culoarea parchetului. Culoarea inchisa a parchetului va da de gol cel mai usor adevarata stare a parchetuluio in vreme ce culorile parchetului de artar si stejar lasa mai greu sa se observe micile imperfectiuni. Zonele intens circulate trebuie intretinute regulat, lustruite si lacuite la 6-18 luni.
Alegerea unui tipului potrivit de parchet poate fi destul de complicata mai ales ca nu intodeauna ceea ce place cumparatorului este in concordanta cu respectiva camera ce se doreste a fi parchetata. De aceea nu ezitati sa apelati la un specialist care sa va ghideze si sa va ajute sa alegeti cel mai potrivit si cel mai frumos parchet pentru apartamentul dumneavoastra.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro