PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Pretul terenului de constructie depinde de certificatul de urbanism
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-11-07:
 

Cresterea preturilor la apartamentele vechi din orasul Timisoara, a determinat tot mai multi oameni sa caute o alternativa in achizitionarea de terenuri la periferia Timisoara, pamant unde acestia sa isi ridice case. Piata timiseana a terenurilor de constructie este extrem de animata , tranzactiile din acest domeniu cunoscand un avant considerabil in ultimul timp. Atat persoanele care vand terenuri de constructie cat si cumparatorii acestora trebuie sa cunoasca o serie de factori care determina valoarea unui teren de constructii in Timis. Evaluarea terenului este un pas esential in a stabili cu exactitate pretul corect al respectivului pamant si a masura potentialul de dezvoltare al acestuia. Pentru evaluarea unui teren mic, pe care se doreste sa se construiasca o casa nu prea mare, se plateste o suma de aproximativ 100-150 de Euro, iar in cazul unui teren pe care urmeaza sa se construiasca un cartier rezidential, taxa de evaluare a acestuia se va situa in jurul valorii de 1.000 10.000 de EURO. Evaluarea unui teren pe care urmeaza sa se ridice o constructie sau mai multe, presupune analizarea potentialului de dezvolatare al terenului respectiv, suma de bani platita pentru acest serviciu depinzand de genul si complexitatea lucrarilor care urmeaza a se desfasura pe acel pamant.
Proprietarul unui teren care apeleaza la serviciile unui evaluator trebuie sa puna la dispozitia acestuia planul de amplasament si incadrare in zona al pamantului respectiv. De asemenea, evaluatorul trebuie sa consulte si documentatia cadastrala, titlul de proprietate si certificatul de urbanism. Certificatul de urbanism contine date despre genul de cladiri care se pot ridica pe acel teren, situatia sa tehnica si juridica, precum si caracteristicile zonei in care se afla acel pamant. Toate aceste date mentionate in certificatul de urbanism influenteaza direct valoarea trenului respectiv.
Pentru a-si face o idee cat mai corecta despre potentialul respectivului teren de constructie din Timis, evaluatorul face o vizita la fata locului unde va analiza o serie de aspecte. Un element, crucial in a stabili pretul, este distanta fata de utilitati (apa, canalizare, gaz, curent electric), distanta pana la o strada sau un drum de acces sau cat de departe este respectivul teren de magazine, scoli sau gradinite. Proprietarul unui teren care nu dispune de astfel de facilitati se poate astepta ca pretul de vanzare al pamantului sau sa scada cu procente intre 10-30% in urma unei astfel de evaluari. Ideal este ca evaluatorul sa gaseasca terenul respectiv clar delimitat de un gard, pentru a putea aprecia pe loc vecinatatile, forma si dimensiunile pamantului. In munca sa, evaluatorul este ghidat si de consultarea planului urbanistic general (acolo unde acesta exista), zonal sau de detaliu referitor la terenul respectiv. Un teren de constructie care prezinta alunecari de pamant necesita imperios efectuarea unui studiu geotehnic pentru a se vedea daca solul este propriu construirii de cladiri si a se evita eventuale neplaceri ulterioare. Un astfel de studiu poate fi solicitat de evaluator pentru un teren mai mare pe care urmeaza sa se ridice cladiri inalte.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro