PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Chirias sau mandru proprietar de apartament?
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-10-22:
 

"Sa platesc in continuare chirie sau sa risc si sa incerc sa imi cumpar un apartament al meu, prin imprumut de la banca?" Aceasta este o intrebare care se regaseste pe buzele a numerosi tineri ce locuiesc in Timisoara si care se vad nevoiti sa stea in apartamente inchiriate. A sta in chirie in Timisoara, mai ales cand chiriasii nu au incheiat un contract legal cu proprietarul apartamentului, inseamana a fi la cheremul acestuia,care poate creste oricand pretul dupa cum fluctueaza piata imobiliara sibiana. Acesta este unul din motivele pentru care achizitionarea unui apartament in Timisoara este preferabila inchirierii unui apartament.
Ambele variante au argumente pro si contra care inclina balanta in favoarea cumpararii unui apartament, cel mai probabil cu credit ipotecar, sau pentru o viata de platit chirii. Avantajul clar al cumpararii unui apartament este ca proprietarul, in cazul in care dispune de suficienti bani, dupa ce isi achita apartamentul, ideal cam in 3 ani, poate sa il si vanda la un pret mai bun, recuperandu-si astfel investitia. Daca aceeasi persoana alege sa stea toata vita in chirie, in final nu se va alege cu nimic.
Spre deosebire de alte tari, in Romania nu este foarte rentabil sa inchiriezi un apartament, aceasta din cauza cresterii continue a chiriilor. Cu toate ca rata lunara, platibila unei banci pentru achizitionarea unui apartament se poate ridica adesea si la dublul cuantumului chiriei, foarte multi tineri aleg varianta creditului ipotecar.Totusi lucrurile nu stau chiar asa de simplu. Pentru a achizitiona un apartamant in Timisoara, sau oriunde in tara, cel care se adreseaza bancii pentru imprumut trebuie sa dispuna de un avans de aproximativ 12-13%, in multe cazuri chiar mai mare, si bineinteles sa aiba venituri care sa ii permita sa contracteze respectivul imprumut iar mai apoi sa plateasca ratele. Cea mai indicata optiune este contractarea unui credit doar atunci cand se dispune de banii pentru avans, altfel efortul financiar se poate dovedi prea mare. Creditul se poate intinde chiar si pe o perioada de 30 de ani. In cazul in care, un cuplu de tineri nu dispune de banii pentru avans, acestia pot contracta impreuna un credit pentru nevoi personale.

Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro