PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Documentatie cadastrala
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-10-10:
 

Cadastrul este denumirea lucrarii tehnice topografice prin intermediul careia se stabileste pozitia unui teren pe care poate exista si o constructie.
Aceasta documentatie este intocmita de personalul autorizat al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara si consta intr-un dosar care contine un numar cadastral. Continutul dosarului cuprinde planul de amplasament si de delimitare a corpului de proprietate cu mentionarea vecinatatilor, planul de incadrare in zona, fisa corpului de proprietate, calculul suprafetei in cazul terenurilor/curtilor si un memoriul tehnic. Pretul si durata intocmirii unui astfel de dosar cadastral difera in functie de tipul imobilului sau terenului care se doreste incadastrat; pentru o garsoniera pretul se ridica la aproximativ 270 lei. Cadastrul nu este obligatoriu decat in cazul in care terenul sau imobilul respectiv este donat, mostenit, ipotecat sau urmeaza sa fie vandut.
Pentru a putea intabula un teren sau imobil, proprietarul acestuia va trebui sa dispuna de o serie de documente. Acestea sunt: actul de identitate, o cerere tip completata si semnata de acesta, o declaratie privind delimitarea proprietatii pentru care se face inscrierea in cartea funciara. Pe langa aceste acte, proprietarul trebuie sa mai dispuna de actul de vinzare-cumparare al imobilului sau terenului sau certificatul de mostenitor, dupa caz. Aceasta documentatie trebuie depusa la Oficiul Cadastral din localitatea de resedinta a proprietarului.
Pentru persoanele care doresc intabularea in regim de urgenta, acest serviciu costa de patru ori mai mult, plus tariful normal. Astfel cererea este rezolvata de trei ori mai rapid decat in mod normal.
Cadastrarea se face doar o singura data, aceasta trebie repetata doar in cazul in care respectiva proprietate a fost modificata.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro