PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Vremea terenurilor agricole
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-10-07:
 

Cu toate ca oferta de terenuri intravilane este tot mai "subtire" din cauza epuizarii acestora, piata terenurilor s-a revigorat si cunoaste noi deschideri.
O noua tendinta se afirma tot mai puternic pe piata terenurilor din Romania, aceasta fiind reprezentata de cresterea continua a cererii de terenuri agricole. Motivul principal al acestei cresteri este interesul tot mai crescut al marilor companii agricole din strainatate care doresc sa isi achizitioneze terenuri in Romania pentru a practica diferite activitati agricole la scara extinsa. Solicitarile sunt pentru suprafete mari si compacte care sa se potriveasca activitatii de productie agricola. In zonele de deal, acolo unde se doreste infiintarea de livezi, cererea este de suprafete incepand de la 500 hectare, in vreme ce la campie se cauta terenuri de peste 100 hectare. O problema in calea acestor tranzactii o reprezinta faptul ca terenurile sunt risipite, proprietarii care doresc sa vanda dispunand de suprafete relativ mici. Statul roman incurajeaza astfel de investitii iar faptul ca preturile de vanzare ale acestor terenuri nu sunt foarte mari a pus in miscare acest segment de piata. Preturile acestor terenuri variaza in functie de calitatea acestora, icepand de la sume in jur de 1.100 de euro/ha si urcand pana la valori de 3.000/ha.
Cu toate ca piata terenurilor agricole inca nu a cunoscut un "boom" extrem de spectaculos, specialistii in domeniu imbiliar prognozeaza pentru acest segment de piata, cea mai mare urcare a preturilor din domeniul imobiliar.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro