PIATA IMOBILIARA ONLINE - TIMISOARAANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 18/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE IMOBILIARE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Iasi
Anunturi imobiliare Bucuresti
Anunturi imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat

Nu va grabiti sa cumparati terenuri ieftine !
Publicat de Diana Corbeanu in data de 2007-10-07:
 

Graba strica treaba ! Aceaste cuvinte trebuie trebuie avute in vedere atunci cand doriti sa cumparati un teren suspect de ieftin pentru a va construi pe el casa mult-visata. Un teren ieftin poate prezenta o serie de probleme extrem de costisitoare mai ales daca nu intruneste normele de urbanism pentru ridicarea unei constructii.
Datorita cresterii continue a preturilor pt apartamnete, piata imobiliara s-a reorienetat in ultima vreme catrea achizitionarea de terenuri in vederea constructiei de case. Piata imobiliara a reactionat la aceasta tendinta prin cresterea preturilor terenurilor astfel incat suma care trebuie luata in calcul pentru achizitionarea unei astfel de parcele a devenit un factor determinant in tranzactiile de vanzare-cumparare cu terenuri de constructie.
Pretul terenurilor de constructie
Cu toate ca pretul unui teren de constructie este extrem de important, nu trebuie luat in calcul numai acest aspect. O oferta tentanta va poate determina sa achizitionati un teren ieftin dar pe care sa nu se poata construi sau care sa necesite sume importante de bani pentru a face posibila ridicarea locuintei pe un sol impropriu pentru constructii.
Un factor determinant in stabilirea valorii unui teren pe care urmeaza sa se construiasca o casa sau un bloc este calitatea solului pentru ca un teren deficient din acest punct de vedere va va solicita buzunarul mult mai mult decat un sol geotehnic sanatos. Zonele riscante din acest punct de vedere si care ar trebui evitate sunt cele mlastinoase, zonele in care anterior au existat gropi sau balti care au fost apoi umplute cu diferite amestecuri de pamant si resturi organice, cele cu alunecari de teren sau cele supuse unui astfel de risc.

Zona si felul constructiei
Zona in care urmeaza sa se contruiasca viitorul imobil influenteaza foarte mult dimensiunea viitoarei constructii. Respectivul teren trebuie sa aiba o dimensiune minima care se stabileste prin reglementari urbanistice, in functie de zona.
Exista proprietari care nu tin seama de aceste reglemantari si aleg sa construiasca desi acest lucru presupune costuri financiare suplimentare.
Cel mai indicat este ca, inainte de cumpararea terenului, eventualul proprietar sa solicite un certificat de urbanism. De asemenea, indicata este si efectuarea unei investigatii geotehnice prin care sa se afle nivelul apei subterane, compozitia solului si care sa determine pana la urma daca terenul respectiv este sau nu potrivit pentru ridicarea imobilului pe care si-l doreste viitorul proprietar.
Odata achizitionat respectivul teritoriu, proprietarul va avea de adaugat si alte cheltuieli la cele deja efectuate. Daca proprietarul are ghinionul ca pe sub terenul sau sa treaca retele de utilitati, atunci acesta se va vedea pus in fata a doua posibilitati: ridicarea casei pana la o distanta acceptabila sau devierea retelelor. Alti bani se vor duce pe instalarea curentului electric (in nefericitul caz in care reteua se afla la distanta mare cheltuielile sunt pe masura) si bransarea la reteaua de apa, canalizare si gaze. Un teren ieftin, in cele mai multe situatii, nu va avea aceste utilitati instalate, astfel incat clientul care se grabeste sa cumpere un teren in aceste conditii va fi nevoit sa le suporte in totalitate.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-timis.ro